Bm Akoru Nasıl Basılır? Kolay Yöntem
Bm akoru gitar çalmaya yeni başlayanlar için zor olduğu kadar çok kullanılan akorlardan da birisidir. Bm akoru bareli bir akor olduğu için çalmak zor olabilir ve bunun daha kolay ve kısa yolu pek de yok sanırım.
Bm akoru teknik olarak B (1), D (3) ve F # (5) seslerinden oluşmaktadır. Bu düzen bozulmadan gitarınız üzerinde farklı yerlerde aynı sesleri basarak aynı akoru elde etmiş oluruz.
Bildiğiniz gibi minör ve majör sesler arasında tam ve yarım perde mantığı vardır. Bu mantık üzerinde kök sesimizin yani B sesi ve ondan sonraki 3. ve 5. sesler hangileri ise (yukarıda açıkladık) eklediğimiz de akorumuzu elde etmiş oluyoruz.
Kafanız karışmasın diye gitar klavyesi üzerinde ki tüm notaları buradan takip edebilirsiniz.
Bm Akoru Nasıl Basılır?
Bm akoru için öncelikle bare akorlar konusunu okumanız gerekmektedir. Bu konuda bazı zorlukları aştığınızı varsayarak başlayalım.
- İşaret parmağınız ile 2.perde de kapo yapın.
- Orta parmak ile B telinin 3.perdesine basın.
- Yüzük parmağınızı D telinin 4.perdesine basın.
- Serçe parmağınızı G telinin 4.perdesine basın.
Parmaklarınızı doğru pozisyonlara getirdiyseniz yukarıdan aşağı doğru çalın.Olmadı mı?
Parmaklarınızın bastığı her teli tek tek test ederek nerede hata yaptığınızı bulmaya çalışın. Emin olun ya parmaklarınızı başka tellere çarpıyor ya da parmağınız perdelere tam basamıyor.Bir ihtimal ise parmaklarınızın perdelerin arasında değil fretler üzerinde olması olabilir.Bu hataya kesinlikle dikkat edin.
Bu konuyu aşmanın yolu devamlı ve disiplinli bir şekilde çalışmaktan geçmektedir.Bunu size daha hızlı öğretecek bir teknik yok.
Gitar çalmak hız ve yarış meselesi değil zaman ve disiplin meselesidir.
Bm Akoru Baresiz
Gitarda bm akoru çalışırken ilk başlarda bare akor basmakta zorlandığınızı düşünürsek sizin için farklı akor varyasyonları mevcut.Bunlardan en kolay olan Bm akoru diyagramını inceleyelim.
Bu diyagramda gördüğünüz gitara yeni başlayan arkadaşlar için gerçekten kolay ve zor olmayan bir versiyondur.Burada dikkat ederseniz bareli versiyonuna göre farkı şudur.
Zaten orta parmak,yüzük parmak ve serçe parmağı daha geride perdelere basıyor.O zaman bare basmanın bir anlamı yok,sadece en alt mi telinde 2.perdeye basarak aynı sesi çıkarabilirsiniz.
4 parmak ile çalabileceğimiz bu varyasyon ile daha net akor sesi alabilirsiniz.Yine de bareli versiyonu öğrenmeye odaklanarak daha kaliteli sesler alabilirsiniz.İlk başlarda bu akor ile devam etmek sizin için faydalı olabilir.
9 kadar farklı varyasyonu olan bu akorumuz ile ilgili farklı alternatifler için Oolimo sitesini ziyaret edebilir ve sorularınız var ise hemen yorum yapabilirsiniz.
Bm Akoru Ukulele